Dünya Çapında Bir Numara
Hannover Fuarı, 1 milyon metrekarelik alan üzerinde bulunan 27 holü ve yaklaşık 500 bin metrekarelik sergi alanı ile sadece Almanya’nın değil, tüm dünyanın en büyük fuarı konumunda. Toplam büyüklüğü 130 futbol sahasına denk gelen Hannover Fuarı, dünya çapındaki önemli pozisyonunu daha da pekiştirmek için, İstanbul’un yanı sıra, Almanya’nın Stuttgart Fuarı ile ve Avusturalya, İtalya, Rusya, Çin, Hindistan ve Brazilya’daki çeşitli fuarlarla ortak çalışmalar yürütmektedir.
Hannover Fuarı’nın geçmişi başarılarla dolu. Fuarın öyküsü, eski bir uçak fabrikası hangarlarında 99 günlük yoğun bir çalışma sonucunda kurulan İhracat Fuarı ile başlıyor. 21 gün süren 1947 yılındaki bu ilk fuar, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’nın kuzey batısını işgal eden İngilizlerin teşvikiyle kurulmuş. 736.000 kişi tarafından gezilen ve 31,6 milyon ciro sağlayan fuar, 53 farklı ülkeden gelen firmanın ve ziyaretçinin ilgi odağı olmuş. Hannover Fuarı, 1997 yılına kadar süren kapsamlı restorasyonlarla yenilenmiş. Öyle ki şimdiki fuar alanı üzerinde 1947 yılındaki binalardan hiçbiri mevcut değil artık. 2000 yılında yapılan ve Türkiye’nin katıldığı EXPO’ya da ev sahipliği yapan Hannover Fuarı’nda, 800 milyon Avro harcama yapılarak EXPO’ya hazırlık yapılmış ve fuar şimdiki görünümüne kavuşmuş.
Hannover Fuarı’nda ağırlıklı olarak yatırım malları sergileniyor. Hali hazırda 100’den fazla fuarın yapıldığı fuar alanında kurulan CeBIT ve Hannover Endüstri Fuarı dünya çapında üne sahip. Fuarı alanı üzerinde kurulan diğer önemli fuarlar ise şunlar:
- Domotex
- IdeenExpo
- Ligna +
- Interschutz
- EMO Hannover
- IAA Nutzfahrzeuge
- CeMAT
- Biotechnica
- EuroBLECH
- Agritechnica
- EuroTier
Hannover Fuarı, kamu kuruluşlarının da başarılı ve kâr getirecek şekilde idare edilebileceğinin güzel bir örneği. Zira fuar hisselerinin yarısı , Hannover Büyükşehir Belediyesi’ne diğer yarısı ise Aşağı Saksonya Eyaleti’ne ait.
Yorum yapabilmek için oturum açınız